Haben Sie allgemeine Fragen ("Erstkontakt") zu unserem Studienangebot?
Dann sind Sie hier richtig.

Haben Sie spezielle Fragen zu Ihrer Online-Bewerbung bzw. Bewerbernummer?
Unter folgenden Telefonnummern finden Sie hier eine Ansprechpartnerin:

Buchstaben A-K: 0831-2523-355,-350,-122,-124
Buchstaben L-Z: 0831-2523-351,-120,-354,-359

Diese Telefonnummern gelten unabhängig von der gewählten Studienrichtung bis zum Ende des Vergabeverfahrens.

Danach wenden Sie sich bitte an das Studienamt

Documents required for your electronic application
(available in German only)

CV form

Information Leaflet for Student Health Insurance

Pre-study-Internship Regulations

Application for Transfer of Credits Obtained

Application for Admission for university entrants

You want to apply for admission to Kempten University of Applied Sciences?

You have to apply both electronically (i.e. online) and in writing.

Before you apply for admission please read all relevant information about admission requirements, anypre-study internship prerequisites applicable as well as about theadmission procedure.

Bachelorstudienangebote für das Wintersemester 2017/2018

StudiengangNCVerbundVertiefte PraxisVorpraxisAufnahme-voraus-setzungen
Betriebswirtschaft
JaJaJaNeinhier
Elektro- und Informationstechnik
Energie- und Umwelttechnik
NeinNeinJaJahier
Geriatrische Therapie, Rehabilitation und Pflege*JaNeinNeinNeinhier
Gesundheitswirtschaft
Informatik -
Game Engineering
Lebensmittel- und Verpackungstechnologie
Maschinenbau
Mechatronik
Sozialwirtschaft
Soziale Arbeit mit dem Schwerpunkt Jugendarbeit** JaNeinJaNeinhier
Soziale Arbeit (Schwerpunkt Gesundheitsförderung und Prävention)JaNeinNeinNeinhier
Tourismus-Management
Wirtschaftsinformatik
Wirtschaftsingenieurwesen Elektrotechnik/Mechatronik NeinJaJaNeinhier
Wirtschaftsingenieur MB
JaJaJaJahier

* Zusätzliche Zugangsvoraussetzung  ist eine in Deutschland staatlich anerkannte abgeschlossene Berufsausbildung in Altenpflege, Gesundheits- und Krankenpflege, Physiotherapie oder Ergotherapie

** Der Studiengang richtet sich an pädagogische Fachkräfte im Bereich der Kinder- und Jugendarbeit. Zugangsvoraussetzung für dieses Studienangebot ist eine in Deutschland staatlich anerkannte abgeschlossene Berufsausbildung als ErzieherIn. BewerberInnen ohne diese Zugangsvoraussetzung können im Vergabeverfahren leider nicht berücksichtigt werden

Die Bewerbung für den Bachelor-Teilzeitstudiengang "Systems Engineering“ ist über eine direkte Anfrage per Mail bei Frau Koch oder Herrn Prof. Dr.-Ing. Jacob möglich. Bitte wenden Sie sich per Mail an eine der beiden genannten Personen.

Application period

An application for winter semester 2016/2017 is possible from 2nd May 2016 to 15th July 2016.

How to apply in three steps

1. 1st step: Electronic application and self-registration
    In this step you do an online self-regsitration. After receiving an access code via Mail please run through the “application for admission” to a course of study. You can apply for all Bachelor courses with one application number.
    To do this you have to enter all necessary data into web forms which will then be transmit-ted via an encrypted connection to Kempten University of Applied Sciences. Several documents will be offered for download during electronic application depending on the data submitted by you.

2. 2nd step: Written application
    At the end of the application process you have to print out your “application for admission” and all documents and forms provided by Kempten University of Applied Sciences in order to complete your application.

3. 3rd step: Enclose additional documents required for your application. Please note: by using a single application number enclose the following documents (if nessesary) only one time.
    • Curriculum vitae,
    • colour copy of your passport or any other official ID (uncertified copy!),
    • higher education entrance qualification (as officially certified copy!),
    • if applicable, certificate of the pre-study internship,
    • if applicable, the certificate of deregistration (should you change university, this certifi-cate has only to be submitted upon enrolment),
    • a stamped-addressed envelope (postage paid for letters DIN A4 with up to 100 grams) should you want to have your documents returned to you at the end of the admission procedure,
    • officially certified certificates, such as the transcript of records, grade lists or credits (“Scheine”) for all previous study and examination results obtained.
    • For foreign applicants for admission:

Documents required for electronic application

Should you have forgotten to download a required form or document during your electronic application, you can do this at any time by using the Download Module on this page.